Recept:Moghrabiahsallad med tzay och sparris
Moghrabiah är en stor sorts couscous. Kallas även för libanesisk couscous och pärlcouscous. Moghrabiah tillverkas av durumvete på ungefär samma sätt som couscous. Hittar du inte moghrabiah så gör salladen med t.ex. kamutvete eller matvete. Vanlig pasta går såklart också bra.
Ingredienser
För 2 portioner
- 12 st tzaybitar
- 8 små broccolibuketter
- 8 små200 gramblomkålsbuketter
8 blomkålsbuketter
- 66 sparrisstjälkargröna sparrisar
132 gram
- några"några" är inte ett tal.körsbärstomater
- 2 dl bönor, valfri sort, eller blandade (gärna marinerade dagen innan)
- [[Mängd::12|12]] svarta oliver, gärna kalamata
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen ", gärna kalamata" av efterfrågningen förstods inte.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte. Vissa resultat kan bli oväntade.
"svarta oliver, gärna kalamata" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.- blandad sallad, gärna med babyspenat och rucola"blandad sallad, gärna med babyspenat och [[rucola" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
- nötter och frön t ex valnötter och pumpakärnor"nötter och frön t ex valnötter och [[pumpakärnor" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
Koka moghrabiah enligt anvisningar på förpackningen. Stek tzaybitarna. Koka eller stek (gör det du gillar mest) broccoli- och blomkålsbuketterna samt sparrisen ett par minuter tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga och har fin färg. Skär tomaterna i halvor och blanda sedan försiktigt ihop alla ingredienser. Rosta nötterna och fröna i en torr stekpanna och strö sedan detta över salladen. Servera med ett gott bröd och vinägrett till, eller till exempel avokadokräm.
Senast uppdaterad 2013-05-25 13:28